کودکان‌کار سایبری

به گزارش «مبلغ» به نقل از روزنامه جام جم – افزایش پیج‌های کودکان و خردسالان در اینستاگرام حاکی از بی‌اطلاعی والدین از نیازهای کودک و تربیت صحیح آنهاست. مهم‌ترین دلیل پیدایش کودکان کار سایبری، والدینی هستند که برای رسیدن به شهرت و درآمد بالا، به کودکان خود هم رحم نمی‌کنند.

این کودکان در معرض تهدیدات و آسیب‌های فراوانی قرار دارند و با رسیدن به سن نوجوانی و جوانی هم نمی‌توانند از پس چالش‌های فضای مجازی برآیند.

بیشترین آزار و اذیت جسمی و روحی از سوی والدین برای کسب درآمد بیشتر به آنها وارد می‌شود. کودکان کار سایبری بدون دنیای کودکی هستند و در این زمینه آسیب‌های مختلف به آنها وارد خواهدشد، به‌نحوی‌که آینده آنان را تحت تأثیر قرار خواهدداد. از جمله تبعات این امر می‌توان به بلوغ زودرس، افسردگی، اختلال شخصیتی، شیء وارگی، احساس خودشیفتگی، حساس شدن به‌ ظاهر، افت تحصیلی، از بین رفتن عزت‌نفس و ایجاد اعتمادبه‌نفس کاذب و… اشاره کرد.

بر اساس ماده ۲۲ قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، هر نوع آزار و اذیت کودکان که منجر به صدمه جسمی، روانی و اخلاقی شده و سلامت جسم و روان آنها را به مخاطره بیندازد، ممنوع بوده و قانون‌گذار برای این موضوع جرم‌انگاری کرده‌ است.

تارنمای پلیس فتا، راهکار جلوگیری از گسترش این پدیده ضداجتماعی را افزایش آگاهی والدین، تحریم صفحات والدین این کودکان، لایک و دنبال نکردن این صفحات و خرید نکردن از برندهای تبلیغاتی آنها دانسته‌ است.

کودکان و نوجوانان به دلیل تجربه کم و داشتن حس کنجکاوی در معرض بیشترین خطرات آسیب‌های فضای مجازی و سوءاستفاده ابزاری توسط مجرمان هستند.

آن طور که پلیس فتا گزارش داده، کودکان و نوجوانان به دلیل استفاده ناصحیح و قرار گرفتن همیشگی در معرض رایانه، گوشی و اینترنت دچار اعتیاد می‌شوند و در نتیجه تمام دنیای خودشان را محدود به فضای مجازی می‌دانند. ضمن این‌که قرارگرفتن در معرض بسیاری از محتواهای خشونت‌آمیز و نامناسب باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی، ارتکاب جرایم مختلف و بلوغ زودرس می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.