درس‌هایی از یک ازدواج پربرکت درباره سبک زندگی اسلامی

مبلغ/ نحوه ازدواج حضرت خدیجه(س) با پیامبر(ص) درس‌های مهمی در سبک زندگی اسلامی دارد که باید الگویی برای جوانان و خانواده‌ها باشد.

به گزارش «مبلغ» به نقل از تسنیم، ازدواج سراسر خیر و برکت پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله با حضرت خدیجه سلام‌الله علیها در زمانی رخ داد که جهان در انتظار میلاد مبارک حضرت زهرا سلام‌الله علیها بود تا در ثمره این ازدواج نورانی ائمه اطهار علیهم السلام یکی پس از دیگری دنیا را به قدوم مبارک خود روشن کنند و چراغ هدایت را در افق عالم روشن نگه دارند. مرور تاریخ و رویدادهای این ازدواج مبارک پرسش‌هایی را به ذهن متبادر می‌کند که پاسخ دادن به آنها می‌تواند درس‌های مهمی برای سبک زندگی جوانان و خانواده ها داشته باشد.

خبرگزاری تسنیم در گفتگوی که با حجت الاسلام محمدمهدی امیری، محقق و کارشناس اسلامی، انجام داده به بررسی بخش‌هایی از ماجرای ازدواج پر خیر و برکت نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه با حضرت خدیجه علیهاالسلام پرداخته است. آن طور که این کارشناس اسلامی توضیح می‌دهد حضرت خدیجه سلام‌الله علیها که الگویی برای زنان و مردان مؤمن و مسلمان هستند هرگز چشم به مادیات نداشتند. ایشان اخلاق و منش و ایمان حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله را دیده و آن را مورد  توجه قرار دادند. این رفتاری است که امروزه باید در ازدواج‌ها مورد توجه باشد.

درباره چگونگی ازدواج حضرت خدیجه سلام‌الله علیها با رسول خدا صلی الله علیه و آله برایمان بگویید؟

برای دانستن این موضوع باید به تاریخ مراجعه کنیم. طبق نقل‌های تاریخی حضرت محمد صلوات الله علیه در دوران جوانی و قبل از بعثت سفرهای تجاری به شام داشتند که در یکی از آنها اموال و کاروان حضرت خدیجه سلام‌الله علیها را هدایت می‌کردند و امین ایشان در کاروان بودند. در این سفر تجاری غلام این بانو به نام میسره همراه پیامبر صلی‌الله علیه و آله بود.

عملکرد پیامبر صلی الله علیه و آله در سفر بسیار موفقیت‌آمیز بود و حتی میسره گزارش‌های رفتار مؤمنانه و امانتداری آن حضرت را به حضرت خدیجه اطلاع داد. همین گزارش‌ها بود که موجب علاقه‌مندی این بانوی گرامی نسبت به پیامبر صلی الله علیه و آله شد.

طبق گزارش‌های تاریخی در آن دوران پیامبر صلوات الله علیه از لحاظ مالی و اقتصادی در شرایط چندان مناسبی نبودند. در حالی که حضرت خدیجه بانوی ثروتمند و مشهوری در میان مردم بودند. اختلاف طبقاتی مانع از این ازدواج نشد؟

خیر. حضرت خدیجه سلام‌الله علیها که الگویی برای زنان و مردان مؤمن و مسلمان هستند هرگز چشم به مادیات نداشتند. ایشان اخلاق و منش و ایمان حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله را دیده و آن را مورد  توجه قرار دادند. این رفتاری است که امروزه باید در ازدواج‌ها مورد توجه باشد.

هرچند که متاسفانه گاهی دیده می‌شود افراد ثروت و امکلاک دختر و پسر را معیار ازدواج قرار می‌دهند که رفتاری خلاف آموزه‌های اسلام و سبک زندگی اهل بیت علیهم السلام است.

چگونه حضرت خدیجه سلام‌الله علیها علاقه خود را نسبت به  پیامبر اکرم صلوات الله علیه ابراز کردند؟

بعد از تمام شدن سفر تجاری این بانوی مکرم فردی را به سراغ نبی مکرم اسلام فرستاد تا بدون اینکه بگوید از طرف ایشان آمده میل پیامبر درباره ازدواج با حضرت خدیجه سلام‌الله علیها را بداند. وقتی ایشان تمایل آن حضرت را دریافت شخصی را به عنوان فرستاده رسمی به خدمت ایشان فرستاده و اعلام کردند که من به سبب خویشاوندی و امانتداری و خوش خلقی و راستگویی و شرافت به تو راغب هستم.

به این ترتیب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به ایشان پاسخ مثبت داده و به همراه جناب ابوطالب و تعدادی از بزرگان بنی هاشم به خواستگاری حضرت خدیجه سلام‌الله علیها رفتند.

آیا برخی از ادعاها مبنی بر این که خدیجه سلام‌الله علیها از پیامبر گرامی اسلام بزرگتر بوده‌اند، صحت دارد؟

چنین مطلبی هرچند که گاهی در بین مردم رایج شده اما صحت ندارد. درواقع حضرت خدیجه سلام‌الله علیها در زمان ازدواج با رسول خدا صلوات الله علیه ۴۰ سال نداشتند بلکه بر اساس روایت‌های دقیق تر آن بانوی مکرم در زمان ازدواج تقریباْ همسن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بوده و بنابراین ۲۵ ساله بودند.

گاهی نیز عنوان می‌شود که حضرت خدیجه سلام‌الله علیها قبل از ازدواج با رسول خدا صلی الله علیه و آله ازدواج کرده و از همسر یا همسران خود فرزندانی هم داشتند. آیا این مطلب صحت دارد؟

خیر. این موضوع هم از تحریفات موجود در تاریخ اسلام است. چنانکه بسیاری از علما این موضوع را رد کرده و تصریح کرده‌اند که حضرت خدیجه پیش از ازدواج با نبی مکرم اسلام ازدواج دیگری نداشته و بنابراین فرزندی نیز نداشتند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.