حوزه علمیه هنوز به حکومت نرسیده است!
در این انتخابات، حوزه علمیه همه توان خود را بسیج کرد تا مردم را به انتخاب درست برساند.
همه علما، سخنرانان، نهادهای دینی پشت سر کاندیدای ارزشی قرار گرفتند اما کاندیدای رقیب که نه برنامه خاصی داشت، نه جاذبهای، نه کارنامهای، نه بیانی و با وجود نقطه ضعفهای آشکار با فاصله قابل توجهای پیروز شد و ریاست جمهوری کشور ایران را برعهده گرفت. این نشان میدهد حوزه علمیه از مناسبات اجتماعی عقب مانده است و از جایگاه راهبری و هدایت اجتماعی فرسنگها فاصله دارد. حداکثر توان او اعزام مبلغ به تعدادی روستا و مسجد است که طیف خاصی از مومنین را پوشش میدهد.
نتیجه این انتخابات فرصت خوبی است که مسئولین حوزه علمیه (خصوصاً شورای عالی حوزه) و نهادهای وابسته همچون دفتر تبلیغات و جامعه مدرسین و… عملکرد خود را نقادی و آسیب شناسی کنند. چرا با طیف وسیعی از مردم بیگانه شده ایم و زبان مشترک نداریم؟
باید بپذیریم بخش وسیعی از جامعه نه مسجد میآیند و نه حرم و نه هیئت و نه پای تلوزیون سمت خدا میبینند، در نتیجه هیچگاه با روحانیت مواجهه ندارند. ساختارهای تبلیغی حوزه در تبلیغ و ارشاد این بخش از جامعه دچار انسداد است، لذا اگر همه طلبهها را هم برای تبلیغ گسیل دارد، نمیتواند این طیف را پیدا کند و با آن سخن بگوید. بله تبلیغ چهره به چهره تا حدی میتواند این مشکل را جبران کند ولی باز چند درصدی بیشتر توفیق ندارد.
ریشه مشکل، پیچیده شدن مناسبات زندگی انسان مدرن شهری است که اجازه حضور روحانیت را به آن نمیدهد، درحالیکه تبلیغ حوزوی در سطح مناسبات روستایی باقی مانده است. مناسبات مدرن زندگی شهری، نیازی به طلبه و روحانیت پیدا نمیکند و تمام شئون زندگی را بر مدار علم و فناوریهای جدید و با تکیه بر شبکههای جهانی پیش میبرد.
امروزه ابزار اداره چنین انسانی، ساختارهای اجتماعی و الگوهای حکمرانی است که نقش حوزههای علمیه به عنوان جریان دهنده دین در عرصه حیات اجتماعی نیز در آنها کمرنگ و حداقلی است. شکل گیری ساختارهای پیچیده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، قوانین، برنامهها، آئین نامههایی که همگی سبک زندگی انسان امروزی را تعیین میکند، چه نسبتی با دین برقرار میکند؟
اگر دینی بودن آنها را صرفاً به عبور از فیلتر شورای نگهبان دانستیم که عدم مخالفت قطعیه آن احراز نشود، به نحوی که انواع مکتبهای مدرن لیبرال و سرمایه داری نیز با اندک ظاهرسازی از آن عبور میکنند، نباید انتظار داشته باشیم، انسانی که محصول تربیت این ساختارهاست، در بزنگاه انتخابات انتخابش دینی باشد.
حوزه علمیه (مشخصاً شورای عالی حوزه) هشدار حدود دو دهه پیش رهبری مبنی بر مدیریت تحول را جدی نگرفت و همچون دیگر مطالبات رهبری مانند علوم انسانی اسلامی به فراموشی سپرد، اکنون نتایج این کم کاری را نمیتوان با رزمایش چند روزه طلاب جوان جبران کرد و جامعه را به تشخیص درست و صواب رساند. مسأله عمیق تر از کم کاری در جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای دولت شهید رئیسی است، مساله سکولاریسم پنهان و ساختاری حوزه و حکومت است، حوزه هنوز به حکومت نرسیده است!
منبع: منتشر شده در شبکه اجتهاد/ یادداشت حجت الاسلام یحیی عبدالهی
اتفاقا مردم هم تمام تلاششان را کردند تا به حوزه علمیه راه درست رانشان دهند.
سلام شما روحانیت زمان طاغوت رو ببینید و با الان مقایسه کنید متوجه انحراف مسیرتان میشوید الان حوزه عوض اینکه به کف جامعه وصل باشه به حلقه های قدرت وصله و مطالبات کف جامعه با مطالبات حوزه زمین تا آسمان فاصله داره به قول شاعر شیرین سخن میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.
از نتیجه انتخابات ناراضی هستید ؟ هر چند که دلیلش را خودتان خوب توضیح داده اید اما با وجود این توضیحات شگفت آور است که ادعا دارید هنوز به حکومت نرسیده اید ؟ و شگفت آورتر که از دستاوردهای دولت رئیسی میگویید ، این نتیجه ۴۵ سال حکومت خودتان است ( رویگردانی از روحانیت بدلیل انواع بحرانهای ریز و درشت در کشور) اصلا شماها چه اصراری بر تشکیل حکومت آخوندی ( حکومت دینی ) و تحمیل خود و عقایدتون به مردم دارید ؟ امام علی زمانی خلافت را پذیرفت که بعد از قتل عثمان مردم به سمتش هجوم آوردند ، بد نیست این روش را امتحان کنید : اگر شما روحانیون با مناصب حکومتی فاصله بگیرید و کتاب بنویسید و با مردم نشست و برخاست کرده و به حل مشکلات شان کمک کنید فکر کنم اثر گذار تر خواهید بود و فکر کنم دغدغه اصلی شماها باید حفظ اصل و باطن دین اسلام باشد نه اینکه الزاما حکومتی دینی تشکیل دهید در چنین حکومتی هر خطایی از هر مسئول به پای دین اسلام نوشته میشود ، چرا فکر میکنید هر که شماها را نمیخواهد پس سکولار و کاملا بی دین هست ؟ اگر پزشکیان کافر هم بود میبایست در اعتلا و آبادانی کشور باهاش همراه میشدید چرا به جامعه و میلیونها نفر توهین میکنید ؟ پزشکیان کاندیدایی بی ارزش است ؟ اگر ناراضی هستید و همراهی نمیکنید لااقل چوب لای چرخش نگذارید
بر اساس گزارش يك سايت تحليلي خبرنگار آمريكايي ، دو سال پيش براي اولين بار در طول 90 سال گذشته !!! رهبران كاتوليك و پروتستان در قطب جنوب با هم ديدار كردند ، موضوع صحبت طراحي يك دين جديد واحد جهاني بود ، بعد ها جلساتي با حضور نمايندگان اديان و فرقه هاي مختلف هم تشكيل شد تحت همين عنوان ، آيا متوجه اهميت اين موضوع شده ايد ، شما در مقابل چه كرده ايد ؟
فراري دادن قشر هاي مختلف از دين اسلام !؟
شما هم نياز به پوست اندازي داريد ، مثل يك پزشك يا مهندس نياز به روز رساني كتاب ها و علوم رفتاري و تطبيق قوانين گذشته با شرايط امروز دنيا داريد ، قبول كنيد در مسابقه با شيطان عقب افتادين خيلي زياد !
باسلام.کاملا صحیح فرموده اند جناب عبدالهی.