پرسشی درباره ساخت بارگاه برای امامزادگان
معاون آموزش حوزههای علمیه با بیان اینکه ساختن بارگاه برای امامزادگان منابع روایی و تاریخی دارد، گفت: این اماکن برای زائرانی است که نیازمند این مسکن و سایهبان و محل آرامش و آسایش هستند.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد، معاون آموزش حوزههای علمیه در سلسله جلسات پاسخ به شبهات دینی، به شرح دلیل پرداخت هزینه برای ساخت بارگاه برای امامزادگان و مراقد آنان پرداخت. خلاصه سخنان او را در ادامه میخوانید.
- برخی عنوان میکنند که آیا بهتر نیست این همه هزینه که برای ساخت بارگاه برای امامزادگان و مراقد آنان میشود، متوقف و مخارج آن در راه کمک به فقرا هزینه شود؟ از یک سو باید دقت شود آنچه ساخته میشود برای چه کسانی ساخته میشود؟ یعنی این هم رواق و صحن و سرا و بارگاه را چه کسانی استفاده میکنند؟
- قطعا مردم آن هم از همه اقشار اعم از ضعیف و قوی و ثروتمند و فقیر یعنی همه مردم استفاده میکنند. نه اینکه برای امام(ع) و سایهشدن مقبره ایشان باشد. برای زیارت عموم زائران است.
الان هم فقرا از این امکانات بهره میبرند
- این مکان برای زائرانی است که نیازمند این مسکن و سایهبان و محل آرامش و آسایش هستند. برای مهمانان مقبره امام رضا(ع) است همچنین اینکه بگوییم این مخارج برای فقرا هزینه شود الان هم فقرا از آن بهره میبرند زیرا در گوشه و کنار این بارگاهها و مقابر استراحت میکنند. شبانهروز باز است و تلاش هم میشود تا از مهمانسرا هم به آنان برسد.
- انسان به زیارت و مقابر مطهر میرود تا آموزش و تعلیم ببیند و تربیت شود. زیارت برای تاسی و اقتدا به امام و یادگیری سیره امام(ع) است. ائمه(ع) خود در اطعام طعام به مسکین و فقرا و یتیمان پیشتاز بودند. افراد در زیارت رقت قلب پیدا میکنند تا خیرات آنان بیشتر شود و اطعام کنند.
- اتفاقا افزایش نذورات و هدایا و انفاقها توسط زائران در همین اماکن مقدسه شکل میگیرد. روح افراد در این اماکن تحت تأثیر قرار گرفته و سبب میشود تا دست به جیب ببرند و از حالت بخل و شح نفس دور شوند.
- آیا اهل بیت (ع) برای پدرانشان این کار را کردهاند؟ بله در حد خودش بوده است. امام حسن (ع) در خانه عقیل دفن شد و از همان ابتدا در یک بارگاه دفن شدند. پیامبر(ص) در خانه خودشان دفن شدند تا سایهبان داشته باشند. الان هم قبر شریف ایشان در همان مکان است که حالت رواق و سایهبان دارد. لذا این مسئله هم منابع روایی و تاریخی دارد و هم مورد رضایت خداوند و اهل بیت(ع) است.
/ منبع: خبرگزاری تسنیم