روایت جالب یک ایرانی از غزه

کتاب «الی بیت المقدس» نوشته سیدمحمدمهدی پوریزدان پرست توسط انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، کتاب «الی بیت المقدس» نوشته سیدمحمدمهدی پوریزدان پرست به تازگی توسط انتشارات راه یار منتشر و روانه بازار نشر شده است.

بنابر گزارش خبرگزاری حوزه، این کتاب خاطرات نویسنده از حضور در کاروان الی بیت المقدس و شکست محاصره غزه است.

پوریزدان‌پرست در بخشی از مقدمه خود درباره این کتاب نوشته است:

«دی ۱۳۸۷ بود که اسرائیل به نوار غزه حمله کرد و جنگ ۲۲ روزه بین اسرائیل و مقاومت فلسطین شکل گرفت. همزمان با این جنگ، جمعی از بچه‌های تشکل‌های دانشجویی در فرودگاه‌های کشور تجمع کردند و خواستار کمک و اعزام به غزه شدند. تجمع بچه‌های هم‌فکر و هم‌روحیه سراسر کشور باعث شد هم انرژی بگیریم و هم دنبال راهی بگردیم که این معبر بن‌بست را باز کنیم و از مرزها بیرون بزنیم.

در آن تجمع چندروزه هم راهی باز نشد؛ اما نطفه جمعی از بچه‌ها بسته شد که اعتماد به نفس و اعتقاد عمیقی به آرمان‌هایشان داشتند. یک و نیم سال بعد، اتحادیه بین‌المللی امت واحده از میان این جمع سر برآورد تا محفل فعالان جهان اسلام باشد. همه‌جور نیرویی پای کار آمده بود؛ مستندساز، دانشجو، طلبه ایرانی، افغانستانی، هندی و…. مدت‌ها جلسه و هم‌فکری با چهره‌ها و تجربه‌های مختلف داخلی و خارجی جمع شد تا فکر جدیدی شکل گرفت مدل جهادی کاروان اعزامی به فرماندهی حاج احمد متوسلیان باید به مدل سمَنی با رویکرد بین‌المللی تبدیل می‌شد. بعد از همان روزهای اول، ارتباط‌گیری شروع شد. اولویت با طلبه‌های غیرایرانی ساکن قم و هر شخصیت غیرایرانی مقیم ایران بود. پای حرفشان نشستیم و سوال کردیم و شناخت پیدا کردیم؛ به طوری که برخی رفقا در همین جلسات زبان عربی و انگلیسی را با لهجه‌های کشورهای مختلف یاد گرفتند.

با سلام‌علیک شروع کردیم و بعد شد سفر و دیدار و همگرایی. به مرور ارتباط خیلی قوی شد. آنها هم مثل ما دنبال هم‌تیپ‌هایشان می‌گشتند؛ بعضی از تشکل‌های هندی و پاکستانی گروه «آی اچ اچ» ترکیه، «صدای فلسطین» اندونزی، جنبش‌های ضد اشغالگری مثل رفقای احمدشاه مسعود در افغانستان و غیره منطقه پر بود از تشکل‌هایی که درباره فلسطین مثل ما فکر می‌کردند؛ اما لزوماً هم کیش و هم مذهب ما نبودند.

در همان ایام، اعضای آی اچ اچ ترکیه یک کشتی برای اعزام کمک و شکستن محاصره غزه راه انداختند؛ اما در راه اسرائیل به کشتی حمله کرد. جمع چند صد نفره‌ای از فعالان بین‌المللی عرصه فلسطین از کشورهای مختلف اعم از کشورهای اروپایی و عربی و… قصد داشتند با این کشتی عازم غزه شوند و محاصره‌ای را که غزه چند سال درگیرش بود بشکنند؛ اما ارتش اسرائیل به این کشتی غیرنظامی که کاملاً امدادرسان بود حمله کرد و نه نفر از سرنشینان کشتی را که عمدتاً از اتباع ترکیه بودند، به شهادت رساند.

این ماجرا موج بسیار جدی‌ای در فعالان بین‌الملل برای اعزام و حضور در غزه ایجاد کرد این موج به ایران هم رسید و خیلی‌ها در تدارک بودند که اقدامی برای فلسطین و غزه انجام دهند؛ اما اینکه حرکتی صرفاً ایرانی شکل بگیرد ممکن نشد.

سال بعد، همین جمع تازه تأسیس با کمک تشکل‌های حامی فلسطین در کشورهای مختلف قاره آسیا کاروانی به مقصد غزه راه انداختند. این کاروان از هند شروع شد و با عبور از پاکستان و ایران و ترکیه و سوریه، از طریق بندر لاذقیه سوریه، با کشتی وارد بندر العریش مصر و از آنجا زمینی وارد غزه شد؛ البته دولت مصر اجازه نداد که ایرانی‌ها همراه این کاروان بروند. اولین بار اعضای کاروان با بهت و اشک از مرزها گذشتند و رفتند تا رسیدند به داخل غزه. طرح ریزی این کاروانِ معروف به «کاروان آسیایی شکست حصر غزه» طوری بود که اسرائیل هم نخواست در برابرش مقاومت کند.

کتابی که می‌خوانید خاطرات من از حضور در کاروان الی بیت‌المقدس است. تلاش کردم با مشورت از رفقای حاضر در کاروان و رجوع به اخبار و یادداشت‌ها و فیلم‌های باقی‌مانده از آن روزها چیزی از قلم نیندازم. امید که یاری کوچکی باشد به سوی آزادی بیت المقدس از چنگال اسرائیل غاصب.»

این کتاب با ۲۵۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۴۵ هزار تومان عرضه شده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.