یادداشت کشیش مسیحی در دفاع از مسلمانان کانادا

مبلغ/ تیم مک کاولی، کشیش دانشگاه کارلتون معتقد است که مسلمانان کانادا را به طرق بی‌شماری غنی می‌کنند. زیرا آنان ضمن حفظ فرهنگ، مذهب و هویت منحصر به فردی که دارند، خود را جزئی از کانادا می‌دانند.

به گزارش «مبلغ» به نقل از ایکنا، با وجود تنوع نژادی و مذهبی گسترده در کانادا، مسلمانان این کشور هر از چندگاهی با اقدامات و رفتارهای اسلام‌هراسانه روبرو می‌شوند. با این همه دولت این کشور تلاش کرده که با برنامه‌هایی مانند افزودن آموزش اسلام در مدارس، جامعه این کشور را نسبت به اسلام و مسلمانان آگاه‌تر کند.

تیم مک کاولی (Tim McCauley) کشیش دانشگاه کارلتون و کلیسای «سنت پاتریک» در «اتاوا» یادداشتی را درTroy Media  منتشر کرده است که در مورد نگاه جامعه کانادا به مسلمانان و لزوم استقبال از آنها بحث می‌کند.

در ابتدای این یادداشت آمده است: اکتبر امسال، ماه تاریخ اسلام در کانادا بود. بردیش چاگر (Bardish Chagger)  وزیر سابق تنوع طی نامه‌ای در معرفی این ماه نوشت: امروز و هر روز، من در کنار جوامع مسلمان و در واقع همه کانادایی‌ها می‌ایستم تا نفرتی را که به اسلام‌هراسی دامن می‌زند، محکوم کنم. رهبران مسلمان همچنین در ماه ژوئن در نامه‌ای سرگشاده به نخست‌وزیر کانادا خواستار برگزاری نشست اقدام ملی برای رسیدگی به «اسلام‌هراسی عمیقاً ریشه‌دار سیستماتیک» کانادا شدند.

کشیش دانشگاه کارلتون در مورد نقش سیستم آموزشی کانادا در مورد شناخت اسلام نوشت: من متوجه هستم که دوران دهه ۱۹۸۰ از نظر تعداد مسلمانان در کانادا، افزایش افراط‌گرایی در بخش‌های مختلف جهان و اسلام هراسی با شرایط فعلی ما بسیار متفاوت بود.

وی ادامه داد: با این وجود، مایلم تجربه شخصی خود را از حضور در دبیرستان دولتی در انتاریو در دهه ۱۹۸۰ به اشتراک بگذارم. مدرسه‌ای که شامل مسیحیان، یهودیان و مسلمانان بود. من این سعادت را داشتم که دوستانی از هر دین در کنارم بودند.

مک کاولی افزود: تجربه من نشام می‌دهد که مسلمانان، کشور ما را به طرق بی شماری غنی می‌کنند. آنها فرهنگ، مذهب و هویت منحصر به فرد خود را حفظ می‌کنند، اما در عین حال مانند ما کانادایی می‌شوند. در مورد مسلمانان، آیا این از ۱۱ سپتامبر تغییر کرده است؟ از آنجایی که جهان در ۲۰ سال گذشته شاهد افزایش افراط‌گرایی بوده است، شاید این امر نیز به افزایش اسلام‌هراسی در جهان از جمله در کانادا کمک کرده است. اما اجازه دهید دوباره به سیستم آموزشی در عصر حاضر نگاه کنیم تا ببینیم آیا شواهدی از نژادپرستی یا اسلام هراسی وجود دارد یا خیر.

وی با ذکر مثالی تصریح کرد: یکی از دوستان من در حال حاضر در هیئت کاتولیک اتاوا با دانش آموزان مسیحی و مسلمان در کلاس خود به کار تدریس مشغول است. او همیشه از صراحت، بردباری و پذیرش دانش آموزان سایر فرهنگ‌ها و مذاهب صحبت می‌کند. او همچنین بارها و بارها تاکید می‌کند که گروه‌هایی مانند القاعده و بوکوحرام نماینده اسلام نیستند و دانش آموزان را تشویق می‌کند که یک دین را بر اساس اقدامات گروه‌های کوچک افراطی قضاوت نکنند.

این کشیش در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت: باید به کودکان آموزش داده شود که گروه‌های تروریستی به ظاهر مسلمان نماینده اسلام نیستند. درست و منصفانه است که مسلمانان در مورد اعمال خشونت‌آمیز در کانادا نیز همین حقیقت را بشناسند. چنین افرادی نماینده کانادایی‌ها یا ارزش‌های کانادایی نیستند. اعمال خشونت‌آمیز نادر را نمی‌توان به عنوان دلیلی بر اینکه کانادا مشکلی با اسلام‌هراسی سیستماتیک ندارد، تائید کرد. حتی اگر کانادا با اسلام‌هراسی سیستماتیک مشکلی نداشته باشد، ما اعمال خشونت‌آمیز وحشتناک علیه مسلمانان را محکوم می‌کنیم. ما همچنین با مسلمانانی که از هر گونه تبعیض، آزار و اذیت یا بدرفتاری رنج می‌برند، ابراز همبستگی می‌کنیم.

مک کاولی در پایان یادداشت خود تصریح کرد: یک چیز وجود دارد که مسیحیان، مسلمانان و سایر ادیان می توانند انجام دهند. دومین سند واتیکان تصدیق می‌کند که مسلمانان، همراه با مسیحیان، خدای یگانه و مهربان را می‌پرستند. بنابراین ما می‌توانیم او را دعا کنیم زیرا خدای یکتا همه ما را دوست دارد. ما می‌توانیم برای یکدیگر دعا کنیم. برای پایان هر نوع خشونت مبتنی بر مذهب دعا کنیم. به تفاوت‌های یکدیگر احترام بگذاریم و وجه اشتراک خود را جشن بگیریم. دعا کنیم کانادا جامعه‌ای پذیرا و چندفرهنگی باشد که در آن مردم با هر دینی که دارند، بتوانند احساس کنند که در خانه خود هستند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.