نقش علامه جعفری و شیخ علی صفایی در یک فیلم سینمایی

در صد و هفتادمین شماره مجله خیمه در شهریور ماه ۱۴۰۳، پرونده ای به مناسبت روز سینما منتشر شده است که نقش علامه جعفری و شیخ علی صفایی در ساخت فیلم سینمایی روز واقعه اشاره شده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مجله خیمه در شماره صد و هفتادمین شماره خود در شهریور ۱۴۰۳ در پرونده ماه به بررسی ۳۰ فیلم و سریال با موضوع آیین های محرم و عاشورا در چهار دهه گذشته پرداخته است.

در این بخش مروری بر فیلم و سریال های تلویزیون و سینما، با چهار رویکرد تاریخ عاشورا؛ سریال های تلویزیونی با رویکرد تلفیق مسائل اجتماعی و عاشورا؛ فیلم هایی برگرفته از فرهنگ عاشورا در خانواده های ایرانی و مسیحی و فیلم های ژانر دفاع مقدس یا موضوع آیین های عاشورایی شده است.
در این پرونده پیشنهادهای علامه جعفری و نقش استاد شیخ علی صفایی در فیلم روز واقعه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

خیمه حسینی در استان ها چگونگی برگزاری فرهنگ و آیین های عزاداری محرم در آذربایجان غربی را از نظر گذرانده است. در موضوعات این بخش سنت های کهن و آیین های عزاداری در آذربایجان غربی؛ از سنت «شاخصی واخسی» تا دستمال «باش قره سی»؛ سوگواری حسینی در فرهنگ عامه مردم آذربایجان؛ عزاداری پروان ادیان آسمانی ارومیه در محله و مسجد قدیمی مهدی القدم و بایسته های فرهنگی در سنت های عزاداری به روایت نماینده ولی فقیه و امام جمعه ارومیه مطرح شده است.

از دیگر عناوین این قسمت یاد شهید مهدی باکری، پیشتاز روضه ها و عزاداری های ارومیه؛ گفت وگو با نویسنده پیشکسوت آذربایجان غربی درباره آثار عاشورایی اش؛ گونه ها و دسته های عزاداری و زنجیرزنی در آذربایجان غربی؛ یادی از حاج علی اکبر بیضایی، شاعر آیینی و مداح پیشکسوت آذربایجان غربی و معرفی دو کتاب منتشر شده درباره آیین ها و عزاداری های استان است.

در یادمان خیمه با گذری به اندیشه ها و آثار استاد حکیمی به کتاب شناسی و بررسی آثار استاد حکیمی در نسبت با عاشورا؛ بررسی پایه های فکری علامه حکیمی در تحلیل عاشورا به قلم دکتر محسن الویری؛ گفت وگو با حجت الاسلام محمد عبداللهیان، محقق و دوست صمیمی استاد؛ نگاه عاشورایی استاد حکیمی و نقد قدرت به روایت احمد مسجدجامعی و شیوه معرفی عاشورا از نگاه استاد حکیمی به قلم محمد اسفنداری و فاطمه دلاوری، دو پژوهشگر معارف اسلامی پرداخته شده است.

مدل متفاوت عاشورا شناسی استاد حکیمی در کتاب قیام جاودانه به قلم حجت الاسلام سید محمد عیسی نژاد و اندیشمندی همواره در پرتو مکتب خونین تشیع به قلم حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی از دیگر مباحث مطرح شده در این بخش است.

مجله خیمه در بخش راویان این شماره خود پنج موضوعِ عاشورا در جست وجوهای زنده یاد دکتر عماد افروغ؛ روایتی از ۲۶ نوع نذر و نذری در خیمه محرم از نگاه یک حقوقدان؛ ماجرای پیرزن و خانه اش که چطور از دل آستان قدس سردرآورد؛ روایت زمانه و تاریخ مدرسه های علمیه و میراث کتابخانه ابن طاووس به روایت بوریس لیبرنتس را روایت کرده است.

در رخدادهای خیمه ای چهار سوژه فرهنگی و اجتماعی در ماهی که گذشت با موضوعات گزارشی از سی و نهمین دوره شب شعر عاشورا در شیراز؛ استقبال چهره‌ها از چاپ کتاب تاریخ نجف از آغاز تاکنون؛ بررسی رخداد برخورد زنان چادری گشت ارشاد با دو دختر جوان و گزارش نشست بین المللی اربعین و جامعه مهدوی در کربلا بررسی شده است.

آستان خیمه پرونده ای درباره محفل هزار ساله در آستان قدس رضوی را مطرح کرده و سرمقاله این شماره نیز محمدرضا زائری، مدیرمسئول مجله با عنوان «یک، دو، سه» یادی از پدربزرگ و مادربزرگ هایی است که دست کودکی ما را به ولایت اهل بیت دادند. علاقه مندان می توانند برای تهیه مجله با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.