تلاش پژوهشگاه اندیشه اسلامی برای معرفی جزایر سه گانه ایرانی

کتاب “جزایر سه گانه ایرانی(پیشینه تاریخی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) در این کتاب با جغرافیای سیاسی خلیج فارس و کشورهای هم‌جوار آشنا می‌شویم.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب “جزایر سه گانه ایرانی(پیشینه تاریخی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) به قلم محمود عرب اسماعیلی و سلمان قاسمیان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه در سال ۱۳۹۵ به زیور طبع آراسته شد.

در ادامه به بهانه ادعاهای بی اساس اخیر امارات به معرفی این کتاب می پردازیم: در گذر تاریخ، آب‌های نیلگون خلیج فارس و جزایر آن، به دلیل موقعیت راهبردیشان، صحنه طمع‌ورزی‌های استعمارگران بوده است؛ حتی بعد از خروج انگلستان از منطقه و آغاز امواج جدید استعماری، نقشه‌های استثمارگرانه آنها از طریق تحریک برخی کشورهای منطقه و تشویق آنها به تنش‌آفرینی، به شکل سیاست‌های تجزیه‌طلبانه دنبال شده است.

در همین راستا شبهه‌افکنی درباره حاکمیت ملی ایران بر جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، با طرح ادعاهای بی‌اساس امارات متحده عربی آغاز شده است. آشنایی با پیشینه تاریخی این جزایر، جدا از هیاهوهای رسانه‌های مغرض و جنجال‌های سیاسی برخی شیوخ منطقه، روشنگر بسیاری از مسائل، از جمله چرایی حضور مستقیم و غیر مستقیم جریان‌های استعماری در خلیج فارس و در ادامه، مالکیت حقیقی جزایر سه‌گانه، خواهد بود.

در این کتاب با جغرافیای سیاسی خلیج فارس و کشورهای هم‌جوار، پیشینه تاریخی جزایر سه‌گانه از ابتدا تا امروز، مسئله جزایر سه‌گانه در روابط ایران و انگلستان و غیره بیشتر آشنا می‌شویم.

علاقمندان جهت تهیه کتاب و یا اطلاعات تکمیلی می‌توانند به وبگاه رسمی سازمان انتشارات پژوهشگاه به نشانی: www.poiict.ir مراجعه کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.