عیادت محمدرضا شاه از آیت‌الله بروجردی به روایت آیت‌الله منتظری+ عکس ها

حضرت‌ آیت‌الله بروجردی، مرجع بزرگ جهان تشیع در آبان ۱۳۲۳ در بیمارستان فیروزآبادی شهر ری بستری شد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ ، یک ماه پس از بستری شدن آیت الله بروجردی در بیماستان، در ۱۳ آذر ۱۳۲۳ شمسی، محمدرضا پهلوی که ۳ سال از دوران سلطنتش می‌گذشت، از آیت‌الله بروجردی در بیمارستان عیادت کرد.

تصاویری از عیادت شاه در بیمارستان ثبت شده که در زیر  می بینید:

ماجرای بیماری و بستری شدن آیت الله بروجردی، در کتاب خاطرات مروحوم آیت الله حسینعلی منتظری، آمده است. روایت آیت الله منتظری به شرح زیر است:

آیت الله بروجردی در بروجرد که بود مرض فتق داشت، بعدا مرض ایشان خیلی خطرناک شده بود به شکلی که ایشان را در ماشین خوابانیده بودند تا برای معالجه به تهران ببرند، معروف بود -البته من این را از خودشان نشنیدم – به قم که رسیده بودند حالت گریه ای در ایشان پیدا شده و متوسل شده بودند به حضرت معصومه (س) و حال ایشان بهتر شده بود و توانسته بودند بنشینند.

بعد ایشان را برده بودند به بیمارستان فیروزآبادی تهران، شاه هم رفته بود به دیدن ایشان. علت اینکه شاه به دیدن آقای بروجردی رفته بود این بود که آقای بروجردی در عشایر و خوانین نفوذ عجیبی داشت. اگر ایشان یک حکمی می‎کرد عشایر آنجا همه قیام می‎کردند خیلی به ایشان ایمان داشتند، پیش از محمدرضاشاه پدرش رضاخان هم این را احساس کرده بود. یک روز وقتی آقای بروجردی از مکه برمی گشته دم مرز ایشان را می‎گیرند و می‎آورند تهران، خبر این قضیه به عشایر می‎رسد و نزدیک بوده قیام کنند، رضاخان می‎گوید تحقیق کنید ببینید این کیست ؟

تحقیقات می‎کنند بعد معلوم می‎شود که آقای بروجردی است و در عشایر پایگاه دارد، می‎گوید او را رها کنید هر جا می‎خواهد برود، بعد ایشان به مشهد می‎رود و از مشهد به بروجرد؛ مرحوم حاج آقا حسین قمی هم یک زمان راجع به حجاب و این مسائل اصرار داشت که در تهران با رضاخان ملاقات کند به همه جا متوسل شده بود و علما خیلی حمایت نکرده بودند.

ایشان مرحوم آقای حاج سید کاظم کرونی پدر آسید ابوالحسن کرونی را که تهران بود می‎فرستد پیش آقای بروجردی، آقای بروجردی تهدید می‎کند که اگر چنانچه خواسته های آقای قمی اجرا نشود من هم می‎آیم تهران، مثلا یک چنین تهدیدی، آنها می‎دانستند که اگر او راه بیفتد عشایر راه می‎افتند، روی این اصل زود با آقای قمی صحبت کردند و بالاخره ایشان را فرستادند به کربلا؛ منظور این است که دولت یک حساب این جوری روی آقای بروجردی باز می‎کرد، چون لرها مسلح بودند و آنها اگر قیام می‎کردند بالاخره یک شورشی می‎شد.

محمدرضاشاه هم که دیدن آقای بروجردی رفت، قدرت آقای بروجردی در لرستان و عشایر را می‎دانست، البته آن وقت دولتی ها با علما خیلی بد نبودند، شاه آمده بود دیدن آقای بروجردی و عکس هم گرفته بودند….»

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.