موفقیت کارآفرین دانمارکی در کارزار تبلیغاتی محصولات حلال
مبلغ/ Halal.Ad یکی از پلتفرمهایی است که در راستای خدماترسانی و تبلیغات کسب و کارهای حلال راهاندازی شده است و تضمین میکند که اگر وبسایت شما برای مثال در مورد قرائت قرآن شروع به نمایش تبلیغات کند، بازدیدکنندگان، تبلیغاتی را که ممکن است نامناسب و از نظر شریعت اسلامی ممنوع باشد(مانند تبلیغات مشروبات الکلی) نشان ندهد.
به گزارش «مبلغ» به نقل از ایکنا، در دنیای امروز نقش تبلیغات و ارتباطات بیش از هر زمان دیگری برای تولیدکنندگان و کسب و کارهای مختلف از اهمیت برخوردار شده است. رشد ابزار ارتباط جمعی از سویی باعث شده که تبلیغات و ارتباط برقرار کردن بین مشتریان و تولیدکنندگان سریعتر و راحتتر انجام گیرد و از سوی دیگر رقابت شدیدی بین تولیدکنندگان برای دسترسی به بازار و خدمات به مشتریان به وجود آید.
وضعیت بازار برای کسب و کارهای کوچکتر و استارتاپها(نوآفرینیها) در مقایسه با سایر شرکتها بسیار دشوارتر است، زیرا این شرکتها به دلیل سرمایه کمتر ممکن است نتوانند در حوزه تبلیغات با شرکتهای بزرگتر رقابت کنند و این باعث خواهد شد که به تدریج از بازار حذف شوند.
این موضوع برای استارتاپهای مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا باید بتوانند در بین اقلیت مسلمان و در رقابت با سایر استارتاپها مشتری جذب و بهتدریج رشد کنند.
به همین دلیل ایجاد پل ارتباطی بین استارتاپها و مشتریان یکی از مهمترین بخشها در تجارت و کسب و کار به شمار میرود. در این میان تبلیغات اینترنتی نیز یکی راههایی است که کسب و کارها میتوانند از طریق آن خود را تبلیغ کنند.
تبلیغات اینترنتی یکی از ارزانترین و سریعترین راههای تبلیغات برای شرکتها و کسب و کارها در فضای مجازی است. شرکتهای بزرگی نیز کار انتشار این تبلیغات را در سایتهای پربازدید برعهده دارند که خدمات آنها بسیار متنوع و گسترده است. در این میان یک کارآفرین مسلمان دانمارکی تلاش کرده که خدمات خود را در جهت رونق به کسب و کارهای حلال بهکار بگیرد.
تبلیغات حلال برای محصول حلال
Halal.ad یکی از پلتفرمهایی است که در راستای خدماترسانی و تبلیغات کسب و کارهای حلال راهاندازی شده است. Halal.ad در سال ۲۰۱۶ و توسط کارآفرین مسلمان دانمارکی به نام معروف یوسوپوف(Maruf Yusupov) طراحی شد. هدف او از طراحی این پلتفرم جایگزینی حلال برای سایر پلتفرمهای تبلیغات آنلاین برجسته مانند Google AdSense است.
ایده این پلتفرم در سال ۲۰۱۵ به ذهن یوسوپوف رسید. یوسوپوف طراح یک شبکه اجتماعی برای مسلمانان به نام Ummaland بود که قصد داشت با مخاطبان مسلمان بیشتری ارتباط برقرار کند، اما فیسبوک و گوگل برای تبلیغات این شبکه اجتماعی مشکل داشتند.
Halal.Ad پلتفرمی برای تبلیغات حلال
این کارآفرین در یک مصاحبه گفت: ما فکر کردیم که چرا با صاحبان وبسایتها تماس نگرفته و سعی نمیکنیم تبلیغات خود را در آنجا منتشر کنیم؟ اما مشکل این بود که اگر با ۱۰ نفر از آنها تماس بگیرید، تنها یک یا دو نفر بعد از چند هفته با شما تماس خواهند گرفت.
بنابراین گاهی اوقات زمانی که تبلیغات شما دیده میشود، کمپین تبلیغاتی شما به پایان میرسد. همچنین، از آنجایی که پورتال مخصوصی ندارید، فقط میتوانید امیدوار باشید که تبلیغات شما کلیک شود. برای ما، این مسئله روندی آزاردهنده بود و متعجب بودیم که چرا چیزی مانند Halal.Ad وجود ندارد تا آن را آسانتر کند. بنابراین تصمیم گرفتیم خودمان آن را ایجاد کنیم.
تناقضهای محتوا و تبلیغات در محیط آنلاین
البته این کارآفرین دلیل دیگری برای تأسیس Halal.Ad داشت: صاحبان وبسایتها از تبلیغات Google یا خدمات دیگری برای کسب درآمد از ترافیک وبسایت استفاده میکنند، گاهی اوقات تبلیغاتی که در وبسایت ظاهر میشوند که حلال یا مناسب خانواده نیستند. برای مثال مقالهای در مورد حجاب و عفت میخوانید، اما در سمت راست آگهی لباس شنا یا چیزی است که با محتوای وبسایت مغایرت دارد، خودنمایی میکند.
موفقیت کارآفرین دانمارکی در کارزار تبلیغاتی محصولات حلال
Halal.Ad تضمین میکند که اگر وبسایت شما برای مثال در مورد قرائت قرآن شروع به نمایش تبلیغات کند، بازدیدکنندگان تبلیغاتی را که ممکن است نامناسب و از نظر شریعت اسلامی ممنوع باشد (مانند تبلیغات مشروبات الکلی یا پورنوگرافی) را نشان ندهد.
در واقع، این پلتفرم تک تک آگهیهای ارائه شده را بررسی میکند تا مطمئن شود که با ایدهآلهای دینی مطابقت دارند و از سوی دیگر در زمان و هزینه شرکتهای مسلمان صرفهجویی میکنند.
Halal.Ad همچنین دارای ویژگیهایی مانند نمایش تبلیغات در تاریخ و مکان خاص است. علاوه بر این، این پلتفرم به کارآفرینان و مشاغل مسلمان راهی عالی برای هدف قرار دادن مسلمانان بهطور خاص داده و به رشد بازار حلال و مسلمانان کمک میکند.
Halal.Ad در حال حاضر دفتر خود را در شهر تورنتو در کانادا دارد. یوسوپوف میگوید: به عنوان یک کارآفرین مسلمان، من و تیمم سعی میکنیم تجارت خود را تا حد امکان اخلاقی و مطابق با اصول اسلامی انجام دهیم و اگر نادرست باشد، همیشه آماده پیشنهادات و مشاوره هستیم. اگر به کسب و کارهای موفق نگاه کنید، متوجه خواهید شد که دلیل موفقیت آنها این است که آنها مبتنی بر اخلاق هستند، به مشتریان خود اهمیت میدهند و همیشه به بلندمدت فکر میکنند. هرکسی که در کوتاه مدت تجارت کند، موفق نخواهد شد زیرا دیر یا زود مردم متوجه میشوند که آن کارآفرین چه کاره است و تجارت را متوقف میکنند. بنابراین آنچه من میگویم این است که اخلاقی بودن کسب و کار شما فقط مربوط به مذهبی بودن نیست، بلکه در دراز مدت نتیجه میدهد.