حواستان باشد، اینجا مسجد است نه فقط یک نمازخانه!
با وجود تقریباً ۸۰ هزار مسجد در کشور، تنها یک ربع قبل از اذان دربهای مساجد باز میشود، درحالیکه فعالکردن این مکانها میتواند به حل مشکلات فرهنگی کمک کند.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، «امروزه از بین حدود ۸۰ هزار مسجد در کشور، درب تعداد ۵۰ هزار مسجد بسته است.» این را ابوالقاسم دولابی، نماینده ویژه رئیسجمهور سابق در امور روحانیت گفته است. این در حالی است که رئیس جمهور مسعود پزشکیان در جلسه شورایعالی انقلابفرهنگی گفت که از ظرفیت تبلیغی مساجد میتوان برای «حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی» مردم بهرهگیری کرد.
در صدر اسلام مسلمانان در مسجد بهعنوان خانه خدا جمع میشدند.
بنابر روایت فارس، هم اکنون ۸۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد که تقریباً میتوان گفت بهازای هر هزار نفر یک مسجد در کشور داریم، اما درب عمده آنها یک ربع قبل از اذان باز و بعد از نماز نیز بسته میشود، درحالیکه یک مسجد فعال باید از سحرگاه تا ساعت ۲۴ باز باشد.
مسجد تنها محل عبادت نیست، بلکه محلی برای اجتماع مسلمان بهمنظور پرداختن به امور دینی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، اما در حال حاضر مساجد کشور به نمازخانه تبدیل شدهاند.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه زنجان حجتالاسلام مختار کرمی معتقد است دلیلی ندارد که درب مساجد در ساعاتی غیر از اوقات نماز باشد، «مگر چند نفر ممکن است در طول روز بخواهند در مسجد حضور داشته باشند که لازم باشد درب همه مساجد شهر باز باشد؟» اما در مقابل رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور حجت الاسلام نوری زاده میگوید که باز بودن درب مساجد در طول روز بهویژه از ظهر تا مغرب یک مطالبه عمومی است و «باید پیوند بین مردم و مساجد را تعمیق ببخشیم» حتی اگر دو سه نفر به مسجد بیایند.
حجتالاسلام حسین محمدابراهیم، رئیس امور مساجد کشور، میگوید که مساجد باید در تمام طول روز باز باشند تا افرادی که در ساعاتی غیر از وقت اذان، برای اقامه نماز به مسجد مراجعه میکنند با درب بسته روبرو نشوند، همچنین بایستی با تأمین خدام موردنیاز، ایجاد امنیت، و برنامهریزیها برای تأمین بودجه و برنامههای فرهنگی فرصت را برای حضور جوانان و نوجوانان فراهم کرد.البته نگهداری از مساجد در شبانهروز نیازمند همت جمعی است و به خادمان و ائمه جماعات افتخاری هم نیاز است.