نقش کلیدی امیرالمومنین در گسترش اسلام/ از مقابله با انحراف در دین تا تربیت شاگردان

هادی انصاری در گفتگو با مبلغ مطرح کرد؛

هادی انصاری محقق و پژوهشگر در گفتگو با «مبلغ» بیان کرد: حضرت علی (ع) هم پای پیامبر و پس از ایشان نقش بی بدیلی در گسترش اسلام و تبیین حقیقت اسلام داشتند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، هادی انصاری محقق و پژوهشگر، در گفتگویی با «مبلغ» با اشاره به جایگاه أمير المومنين على عليه السلام در گسترش اسلام گفت: ایشان نه‌تنها در میدان‌های جنگ و دفاع از اسلام حاضر بود، بلکه با علم، عدالت و حکمت خود، اسلام را از تحریف و کج‌فهمی حفظ کرد.

وی با تاکید بر اینکه اسلام دینی است که نه‌تنها از طریق فتوحات نظامی، بلکه با آموزه‌های علمی اخلاقی و تبیینی گسترش یافت گفت: امام علی (ع) در تمامی غزوات مهم، از جمله بدر، احد، خندق و خیبر نقش اساسی داشت و در نبرد بدر، بسیاری از سران قریش به دست ایشان از پای درآمدند.

پیامبر اکرم (ص) درباره نقش امیرالمومنین در خیبر فرمود:

«لَأُعْطِيَنَّ الرَّايَةَ غَدًا رَجُلًا يُحِبُّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيُحِبُّهُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ، كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّارٍ»

آقای انصاری با اشاره به دیگر اقدامات امیرالمومنین در گسترش اسلام گفت: مأموریت تبلیغ آیات قرآن در مکه از مواردی است که براساس وحی به پیامبر به حضرت علی (ع) که از اهل بیت بود واگذار شد.

این پژوهشگر به نقش امام علی (ع) در تبیین حقیقت اسلام هم اشاره کرد و گفت:حضرت باب علم پیامبر (ص)بودند.

پیامبر (ص) درباره امام علی (ع) فرمودند:

«أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ وَعَلِيٌّ بَابُهَا»

این حدیث بیانگر جایگاه علمی بی‌نظیر امام علی (ع) در تبیین و تفسیر آموزه‌های اسلامی است. ایشان به دلیل درک عمیق از قرآن و سنت پیامبر (ص)، یکی از مهم‌ترین مراجع علمی و دینی پس از پیامبر محسوب می‌شد.

آقای انصاری تدوین و حفظ قرآن را يكى از مهمترين اقدامات ماندگار حضرت برشمرد و گفت:پس از رحلت پیامبر (ص)، امام علی (ع) به دستور پیامبر(ص) ، نخستین مصحف قرآن را به ترتیب نزول گردآوری کرد. این اقدام به حفظ معنای اصیل و تأویل قرآن کمک شایانی کرد.

وی مجموعه سخنان امام علی (ع) در نهج‌البلاغه را یکی از بزرگ‌ترین منابع در تبیین معارف اسلامی، اصول عدالت، اخلاق و عرفان اسلامی دانست و گفت؛ این کتاب هنوز هم از مهم‌ترین متون اسلامی در سراسر جهان است.

آقای انصاری مقابله با تفسیر نادرست از اسلام را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: نمونه بارز آن مبارزه با خوارج است که تفسیر افراطی از اسلام ارائه می‌دادند.

این محقق با اشاره به اینکه پس از رحلت پیامبر (ص)، بسیاری از آموزه‌های اسلامی به‌تدریج دچار تحریف شدند تاکید کرد:امام علی (ع) همواره با این تحریف‌ها مقابله کرد؛ و احیای مفهوم صحیح خلافت و امامت را برعهده داشتند؛ ایشان خلافت را نه یک سلطنت، بلکه یک مسئولیت الهی برای هدایت جامعه می‌دانست.

آقای انصاری گفت از دیگر اقدامات ایشان پاسخ به شبهات دینی بود و شاگردان بزرگی چون ابن عباس، کمیل بن زیاد، و مالک اشتر و دهها چهره ديگر را تربیت کردند.و همچنین برخلاف جریاناتی که اسلام را به ظاهرگرایی تقلیل داده بودند، اما امام علی (ع) بر عقل و تدبر در دین تأکید داشت.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.