افزایش پدیده خودکشی در عراق و دلایل آن

مبلغ/ تقریبا به صورت روزانه مسئولان امنیتی و پزشکی عراق از وقوع موارد خودکشی یا تلاش برای خودکشی در شهرهای مختلف این کشور خبر می‌دهند؛ مواردی که بیشتر در میان قشر جوان (هم در میان پسران و هم دختران) مشاهده می‌شود؛ موضوعی که متخصصان و فعالان حقوق بشری دلایل آن را بیکاری، شرایط وخیم معیشتی، اختلافات خانوادگی و شیوع و گسترش مواد مخدر عنوان می کنند.

به گزارش «مبلغ» به نقل از شفقنا به نقل از المدی، بنا بر اعلام رسمی وزارت کشور عراق، در سال گذشته ۷۲۲ خودکشی در این کشور ثبت شده که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی که آمار خودکشی ۶۶۳ نفر بوده، شاهد افزایش بیش از ۱۰۰ مورد خودکشی هستیم.

موارد جدید خودکشی

پایگاه خبری المدی در گزارشی درباره موارد خودکشی از اول سال میلادی جاری یعنی در ماه‌های ژانویه و فوریه اعلام کرده ۴۳ مورد خودکشی یا تلاش برای خودکشی ثبت شده است.

استان‌های جنوبی به خصوص استان ذی قار درصد بالایی از این آمار را به خود اختصاص داده‌اند به طوری که ذی قار بالاترین آمار خودکشی در عراق را ثبت کرده است.

شاید مهم‌ترین موارد خودکشی در سال ۲۰۲۲ میلادی مربوط به دو عنصر امنیتی باشد به طوری که یک مامور واحد امنیتی استان بغداد با استفاده از کلت سازمانی و روسی ماکاروف در منطقه الرضوانیه در جنوب بغداد دست به خودکشیی زد همچنین یک مامور واحد اطلاعات منطقه الکراده نیز با استفاده از سلاح شخصی خودکشی کرده است.

در همین رابطه، در میانه شرایط نامعلوم، دختر یک مامور در وزارت کشور عراق که ۲۱ سال سن داشت با سلاح پدرش در منطقه العبیدی در شرق بغداد دست به خودکشی زد.

از بین حوادث عجیب خودکشی، یک دانش‌آموز دوره راهنمایی در منطقه الجدیده در شرق بغداد بدون هیچگونه توجیه یا انگیزه قبلی با ریختن بنزین و آتش زدن خود خودکشی کرده بود.

انگیزه‌های خودکشی

افراد وقتی که در حالت معمول و همیشگی خود از لحاظ ذهنی نیستند افکار خودکشی را تجربه می کنند. این امر می تواند به دلیل بیماری هایی مانند افسردگی و یا به دلیل اتفاقات استرس زای زندگی باشد. به همین دلیل می توان گفت این افکار معمولا زودگذر و قابل درمان هستند. راه های فراوانی برای کنترل افکار خودکشی و جلوگیری از پیش آمدن حادثه ای غم انگیز وجود دارد.

در همین رابطه، «نادیه جعفر محسن»، پژوهشگر اجتماعی گفت: خودکشی در عراق دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

نادیه محسن در گفت‌وگو با المدی گفت: بُعد اجتماعی بر شهروند عراقی تاثیرگذارتر است و یکی از دلایل اصلی خودکشی یا تلاش برای خودکشی در کشور به شمار می‌رود و پس از آن، بُعد اقتصادی در مرتبه دوم قرار دارد و احساس محرومیت، تفاوت در سطح اقتصادی پس از سال۲۰۰۳ میلادی، وخامت اوضاع معیشتی طبقه متوسط و فقیر منجر به افزایش میانگین خودکشی در عراق شده است.

این پژوهشگر اجتماعی گفت: بُعد سیاسی در مرتبه سوم قرار دارد و یکی از دلایل منجر به خودکشی است.

در مقابل، «فاضل الغراوی»، کارشناس مسائل حقوق بشر اظهار داشت: پدیده خودکشی در عراق سال به سال در حال افزایش است و دلایل و انگیزه‌های این اقدام تقریبا روشن است و نیازی به ذکر آن نیست.

الغراوی به المدی گفت:پدیده خودکشی اقشار مختلف جامعه را هدف گرفته اما قشر جوانان از هر دو جنسیت پسر و دختر بیشترین آسیب را در این باره متحمل می شوند.

وی گفت: استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی یکی از دلایل افزایش موارد خودکشی در عراق است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.