احکام شرعی | کمک به ظالم

حضرت آیت الله شهید سیدعلی خامنه‌ای به استفتائی پیرامون «کمک به ظالم» پاسخ گفته‌اند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حضرت آیت الله شهید سیدعلی خامنه‌ای به استفتائی پیرامون «کمک به ظالم» پاسخ گفته‌اند که تقدیم حضور علاقه‌مندان می گردد.

پرسش:

* شیوه و حکم کمک به ظالم چگونه است؟

پاسخ:

از مصداق‌های متداول و رایج امروزی کمک به ظالم، کمک تبلیغاتی است؛ مثل تبلیغ برای کشتن شیعیان. یا مثل اینکه کسی در فکر ترور باشد و دیگری با نقشه کشیدن او را راهنمایی کند. این هم کمک به ظالم است.

همچنین اگر عده‌ای بخواهند جلوی ظلم را بگیرند و دیگری کار ظالم را توجیه کند؛ مثل فتوا به جواز قتل حضرت سیدالشهداء(ع)، همۀ اینها معونه محسوب می‌شود؛ چون عرف اینها را کمک به ظلم می‌داند.

تبصره:

هر چیزی‌که از نظر عرف، کمک به ظالم محسوب شود، حرام است؛ چه کمک مستقیم باشد، مانند اینکه ظالمی بخواهد فردی را شلاق بزند و کسی به او کمک ‌کند، مثلاً شلاق به دستش ‌دهد، یا این مظلوم را نگه‌دارد تا او کتک بزند. این کمک مستقیم است، و چه کمک غیر مستقیم باشد؛ مثل اینکه ظالم در اثنای کار ظالمانه‌اش، تشنه شود و شما به او آب دهید تا تشنگی‌اش فرو نشیند و به ظلمش ادامه دهد.

 منبع:حوزه