بدرقه زائران اربعین با سفره امام رضا(ع)

پیش از آنکه زائران اربعین قدم در مسیر نجف تا کربلا بگذارند، در جوار صحن حضرت زهرا(س) حرم امام علی(ع) بر سر سفره متبرک امام رضا(ع) می‌نشینند؛ جایی که خادمان رضوی با توزیع ده‌ها هزار پرس غذای گرم، عاشقان سیدالشهدا(ع) را بدرقه طریق الحسین می‌کنند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، زائران اربعین که پس از زیارت امیرالمؤمنین(ع) از باب‌های حرم خارج می‌شوند، در جوار صحن حضرت زهرا(س) با صحنه‌ای متفاوت روبه‌رو هستند، جایی که پرچم سبز گنبد امام رضا(ع) بر فراز موکب آستان قدس رضوی برافراشته شده و خادمان بارگاه منور رضوی با همان لباس‌های آشنای خدمت، از عاشقان سیدالشهدا(ع) پذیرایی می‌کنند.

بنابر روایت فارس، این موکب، پیش از آغاز پیاده‌روی نجف تا کربلا، به یکی از مهم‌ترین ایستگاه‌های خدمت‌رسانی تبدیل شده است، جایی که زائران پس از زیارت مولای متقیان(ع)، غذای متبرک حضرت رضا(ع) را دریافت می‌کنند و با توشه‌ای از محبت اهل‌بیت(ع) راهی طریق الحسین می‌شوند.

سفره‌ای که هیچ‌گاه جمع نمی‌شود

از نخستین ساعات روز تا نیمه‌های شب، آشپزخانه موکب بدون وقفه فعال است. روزانه ده‌ها هزار پرس غذای گرم در سه وعده صبحانه، ناهار و شام میان زائران توزیع می‌شود و خادمان رضوی تلاش می‌کنند هیچ زائری این مسیر را بدون پذیرایی ترک نکند.

در کنار غذاهای گرم، انواع نوشیدنی، چای، میان‌وعده و بسته‌های پذیرایی نیز در اختیار زائران قرار می‌گیرد تا خستگی سفر از تن آنان بیرون برود.

یکی از جلوه‌های ویژه امسال، توزیع ۱۵۰ هزار عدد اشترودل میان زائران در نجف و کربلاست، اقدامی که با مشارکت بنیاد کرامت رضوی انجام می‌شود و با استقبال گسترده زائران همراه شده است.

پیوند دو حرم، از علی(ع) تا رضا(ع)

برای بسیاری از زائران، حضور خادمان حرم امام رضا(ع) در جوار حرم امام علی(ع)، یادآور پیوند عمیق میان اعتاب مقدس است. خادمانی که بخش زیادی از سال را در مشهد به زائران حضرت رضا(ع) خدمت می‌کنند، در ایام اربعین لباس خدمت را به نجف می‌آورند تا این بار در مسیر عاشقان امام حسین(ع) باشند.

بسیاری از زائران، غذای این موکب را «تبرکی» می‌دانند که آغاز سفر پیاده‌روی آنان را رنگ و بویی دیگر می‌بخشد و همین موضوع باعث می‌شود صف‌های طولانی اما منظم مقابل موکب شکل بگیرد.

صحن حضرت زهرا(س)، قلب تپنده خدمت‌رسانی

استقرار موکب امام رضا(ع) در جوار صحن حضرت زهرا(س) نیز انتخابی هدفمند است. این صحن که در مجاورت حرم علوی قرار دارد، در ایام اربعین به یکی از بزرگ‌ترین مراکز اسکان و خدمات‌رسانی زائران تبدیل می‌شود و ظرفیت پذیرایی از ده‌ها هزار زائر را دارد.

به همین دلیل، موکب رضوی در نقطه‌ای قرار گرفته که تقریباً همه زائران پیش از آغاز مسیر پیاده‌روی از آن عبور می‌کنند، فرصتی تا با پذیرایی گرم خادمان امام رضا(ع)، راهی جاده عشق شوند.

خدمتی از جنس زیارت

آنچه این موکب را متمایز می‌کند، تنها حجم بالای غذا یا امکانات آن نیست، بلکه روحیه خادمانی است که خدمت به زائران سیدالشهدا(ع) را ادامه خدمت در بارگاه امام رضا(ع) می‌دانند. بسیاری از آنان با مرخصی از محل کار یا به‌صورت داوطلبانه در این روزها خود را به نجف رسانده‌اند تا سهمی در بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی جهان داشته باشند.

اینجا در جوار صحن حضرت زهرا(س)، سفره‌ای به نام امام رضا(ع) گسترده شده است، سفره‌ای که زائران را از کنار مضجع امیرالمؤمنین(ع) بدرقه می‌کند و با دعای خیر خادمان، آنان را راهی مسیر عاشقی تا کربلا می‌سازد.